Bijstandsgezin smelt gejatte sieraden tot goudstaven
Raar

Bijstandsgezin smelt gejatte sieraden tot goudstaven.

De politie heeft bij een stel ondernemende bijstanders in Nieuwegein niet alleen een forse hoeveelheid gestolen juwelen ontdekt, maar ook een tweetal ovens om ze om te smelten tot goudstaven. Een zakenman die handel dreef met de criminele edelsmeden verklaarde dat zij hem zo'n 2.500 kilo aan goud en zilver hadden verkocht.

Het schurkachtige echtpaar Misa T. (47) en zijn vrouw Suzane D. (44) zijn Roma die oorspronkelijk uit Servië stammen. Zij zouden hun kroost er geregeld op uitsturen om oude vrouwtjes te rippen door middel van de zogeheten 'babbeltruc', schrijft het AD. Het duo zette in Servië zelfs een dekmantelbedrijf op waarmee ze de staven exporteerden.

De criminele praktijken zouden jarenlang hebben voortbestaan. Toen echter recent zoon Bora na een roofoverval in Duitsland werd ingerekend, kwam de zaak aan het licht. 

Het echtpaar wuift de aantijgingen van de hand. De twee beweren dat het goud niet gejat is maar al generaties in de familie circuleert. Tijdens de rechtszaak gisteren bleek dat het gezin nu vakantie viert in Kroatië. De gemeente zou uitkeringen aan de goudsmelters inmiddels hebben stopgezet.

Alle artikelen geladen. Overzicht →