Bijstandsmama besodemietert de overheid
Binnenland

Bijstandsmama besodemietert de overheid.

Een bijstandsmoeder uit Den Haag heeft Nederland opgelicht voor in totaal 57.000 euro. Ze deed zich voor als de pleegmoeder van haar bloedeigen kroost.

Indrawatie I. verklaart dat haar ex-partner in het verleden het ouderlijke gezag van haar afnam. Na enkele jaren bedacht de man zich en stond van de een op de andere dag weer bij zijn ex-liefje op de stoep. Hij zou graag hebben gewild dat Indrawatie zich weer ontfermde over de drie kinderen. "Die kans wilde ik met beide handen aangrijpen. Voor je kinderen doe je alles."

Vervolgens meldde ze zich bij jeugdinstanties aan als pleegmoeder, en ontving daardoor maandelijks duizend euro bovenop haar uitkering. "Ik dacht dat ze toch wel zouden zien in de gemeentelijke administratie dat ik de biologische moeder ben. Bovendien zou ik met een bijstandsuitkering niet voor mijn kinderen kunnen zorgen."

Volgens de rechtbank is de vrouw heel bewust bezig geweest om de overheid een loer te draaien. Het OM eist daarom vier maanden cel. De uitspraak staat gepland over twee weken, zo meldt het AD.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →