Bijstandsvrouw die boodschappen kreeg moet alsnog bijna 3K dokken

Bijstandsvrouw die boodschappen kreeg moet alsnog bijna 3K dokken 

23 augustus 2021 - 11:25

In de bijstand zitten, structureel boodschappen ontvangen van je moeder en dat niet melden. Het mag niet en daarom moet een inwoonster van Wijdemeren nu keihard boeten.

Even voor de duidelijkheid: een bijstandsuitkering bedraagt maximaal 70 procent van het minimumloon, wat neerkomt op een slordige duizend euro per maand. Waar dus ALLES van betaald moet worden. Stiekem (anders wordt het bedrag nog minder) je dochter wat boodschappen toeschuiven zou elke ouder doen maar mag dus niet van de wet zonder dit te melden.

Gevolg: iedereen in politiek Den Haag WOEST. Toeslagenaffaire 2.0. Wat wel een belangrijk detail is: de vrouw in kwestie die vanaf 2015 een uitkering kreeg had ook recht op toeslagen. In 2018 bleek dat zij sinds 2015 geen aantoonbare uitgaven voor levensonderhoud had gedaan, maar volgens de gemeente wel in het bezit was van een auto en een motor "uit het duurdere segment". Wel knap. Maar toch.

De gemeente vond eerder dat de vrouw daarom liefst ruim 7K moest terugbetalen, maar de rechter heeft in hoger beroep dit bedrag nu verlaagt naar 'slechts' 2.835 euro. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml