'Efteling verbiedt roken in de toekomst' 

20 oktober 2016 - 17:48

In het familiepark van Pardoes wordt het binnen afzienbare tijd moeilijker om een peukje op te steken. De Efteling vindt het namelijk tijd voor een aanscherping van het rookbeleid na een uitgebreide discussie op de Facebookpagina van het pretpark. 

"Wij vinden aanscherping van het rookbeleid binnen de maatschappelijke ontwikkelingen passen. De discussie speelt natuurlijk al langer en het heeft zeker onze aandacht", aldus een woordvoerster van de Efteling tegen Omroep Brabant. Wat het concreet gaat inhouden wil de Pardoesmevrouw nog niet zeggen. 

Aan de Nederlandse wet- en regelgeving heeft het pretpark zich altijd gehouden. Zo is het al langer niet toegestaan om in overdekte gedeeltes van de Efteling te roken. "Ook niet in overdekte wachtrijen. We zijn nu aan het kijken hoe we verder kunnen met het rookbeleid. Het gaat veranderen."

De haters op aanscherping van het rookbeleid reageren woest op social media. "Belachelijk gewoon. Je loopt toch buiten of zie ik dat verkeerd?" en een ander reageert op de over het roken klagende parkbezoeker: "Jij hebt zeker zeurgas gesnoven. Stel je toch niet aan."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.