Bitcoin schiet weer omhoog: munt 62,5K waard

Bitcoin schiet weer omhoog: munt 62,5K waard 

13 april 2021 - 12:02

De gouden berg die bitcoin heet blijft maar groeien. De cryptomunt was vanochtend ruim 62.500 dollar waard, een nieuw record. Ook een andere cryptomunt - ether - doet het goed: hiervoor moet u nu ruim 2.200 dollar aftikken.

Volgens kenners komt dit omdat beleggers enthousiast zijn over het feit dat Coinbase, het grootste handelsplatform voor digitale valuta in de Verenigde Staten, binnenkort naar de beurs gaat. Of dat nou de reden is of niet, de koers schiet omhoog: de bitcoin stond rond 10.30 uur ongeveer op 62.575 dollar.

We horen u denken nu de munt praktisch onbetaalbaar is geworden: was ik nou maar in de bitcoin gestapt... Gelukkig is er mogelijk nog een andere goudmijn. Ether, na bitcoin de munt met de grootste totale marktwaarde, was rond 10.30 zo'n 2.215 dollar waard. De munt is daarmee drie keer zoveel waard als aan het begin van het jaar.

Drie jaar geleden -  toen de bitcoin zijn tiende verjaardag vierde en de munt nog op een 'schamele' koerswaarde van 6.000 dollar stond - was er nog iets van scepcis (hahaha). Uit de oude doos, kijk hieronder de PowNews-uitzending uit die tijd terug:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.