Bitcoin crasht na grote diefstal
Tech

Bitcoin crasht na grote diefstal.

Gemene pikkeboeven hebben onlangs 119.756 aan bitcoins buitgemaakt bij een hack bij Bitfinex, een van de grootste handelsplatforms voor de digitale munt. De bitcoin daalde op het nieuws met zo'n 20% in waarde.

De hoeveelheid bitcoins staat gelijk aan 70 tot 80 miljoen dollar. Althans volgens de koers van vorige week. Vorige week noteerde een bitcoin nog ruim boven de 600 dollar, vannacht zakte de munt zelfs onder de 500 dollar. De Bitcoin kost nu circa 545 dollar, zo'n 

De hack treft ditmaal bitcoinbank Bitfinex, weet het Belgische ZDNet. BitGo, een bedrijf dat de beveiliging regelt ontkent dat er is ingebroken op de servers. Hoe de hackers dan wel bij de bitcoins zijn gekomen is vooralsnog een raadsel.

Geld kwijt

Niet alle klanten van Bitfinex zijn getroffen door de hack, omdat het bedrijf gebruik maakt van losse kluisjes voor elke gebruiker. Daarom hebben sommige mensen hun geld nog en anderen zijn alles kwijt.

Mogelijk moet Bitfinex zichzelf failliet verklaren, ook omdat veel mensen die hun geld nog bij Bitfinex hebben staan dat eraf halen en elders onderbrengen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →