Bizar: nu al recordaantal aanrijdingen met pijlwagens

Bizar: nu al recordaantal aanrijdingen met pijlwagens 

05 november 2021 - 15:06

U kent ze wel, die wagens met een enorme pijl achterop die laten zien dat wegens wegwerkzaamheden of ongelukken de rijstrook is afgesloten waardoor u met uw dikke audi of BMW of Fiat Panda eventjes aan de kant moet. Vaak voorafgaand aan een flinke rij rode kruizen boven de weg. 

Ja, gaat er een lichtje branden? Nou, dit jaar heeft u er al liefst 31 keer een geraakt. Daarnaast zijn er ook tien voertuigen van weginspecteurs aangereden. In vergelijking met een jaar eerder zijn er al negen aanrijdingen meer met de wagens. En dan moeten de donkere maanden november en december nog komen. 

Kortom, niet zo'n beste balans. Nu komt dit gedeeltelijk ook omdat er vanwege de coronatijd werkzaamheden naar voren zijn gehaald, maar toch. De automobilist mag wel wat beter uit zijn doppen kijken. Onoplettendheid en afgeleid zijn tijdens het rijden zijn dan ook de voornaamste redenen waardoor weggebruikers de wagens niet op tijd opmerken. "Die rijd je niet zomaar aan, ze zijn enorm verlicht en zowel 's nachts als overdag goed zichtbaar", merkt een woordvoerder van Rijkswaterstaat op. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml