Bizar: kabinet wil verbod op bier in sportkantine

Bizar: kabinet wil verbod op bier in sportkantine 

29 juni 2023 - 12:29

Wie the fuck denkt staatssecretaris Maarten van Ooijen wel niet dat-ie is. Deze enorme deugneus heeft het plan bedacht om Nederland aan een alcoholslot te leggen. Waarschijnlijk omdat christengriezel Maarten in één of ander boek heeft gelezen dat alcohol slecht is ofzo, wil hij alcohol verbannen uit de sportkantine, een verbod op wijn en speciaalbier in de supermarkt, een giga accijnsverhoging en, alsof dat nog niet genoeg is, wil de ChristenUnie-muts zelfs een minimumprijs voor alcoholische dranken doorvoeren

De beste 'man' heeft waarschijnlijk zelf nog nooit een café van binnen gezien, is nooit een keer goed dronken geworden met zijn vrienden (die heeft hij waarschijnlijk niet, op zijn bijbelklasje na) laat staan dat hij ooit een keer aan de toog als getapte jongen een vrouw heeft versierd. Maar mogen we hem eraan herinneren dat het Jezus Christus himself was die water in wijn veranderde? Dat hij en zijn discipelen zelf ook wel van een slokkie hielden? En dat, zo bijbelvast zijn wij, bijvoorbeeld in Prediker 9 (jaja!) staat dat je 'wijn met een vrolijk hart moet drinken'?

Maarten, prima dat jezelf met je lelijke doorzonwijf elk weekend op de bank zit lekker degelijk te zijn en op zondag drie keer naar de kerk gaat, maar laat mensen die hun leven misschien van iets met jus willen voorzien lekker met rust. Bemoei je met je eigen zaken. Ja, maar preventieakkoord, zou Maarten als een slechte dorpsdominee dan beginnen te stamelen. Daarmee wil het kabinet overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik tegengaan. Daar moeten we toch wat aan doen?!

Helemaal prima Maarten, maar waarom moet de gezellige borrelaar daarop gepakt worden? Alsof mensen zelf geen verantwoordelijkheid kunnen nemen. En alsof een biertje in de sportkantine zo gevaarlijk is. En waarom zou je als volwassene niet zelf mogen bepalen dat je eens goed dronken wil worden van goedkoop Lild-pils? Wat is daar eigenlijk mis mee? Moeten we dan zelf wodka gaan stoken ofzo?

Het is van de gekke allemaal. Het lijkt wel 1953. Griezel Maarten heeft waarschijnlijk zelf nooit verder gekeken dan de kerkdeuren van zijn geboortedorp, leest enkel het Reformatorisch Dagblad en de tv is de duivel dus Maarten zit in een enorme wereldvreemde bubbel. Daarom zeggen wij: fuck ChristenUnie. Blijf van ons pils af!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml