Bizar: Kids slaan elkaar de hersens in om TikTok-challenge

Bizar: Kids slaan elkaar de hersens in om TikTok-challenge 

04 juli 2023 - 14:00

Echt WTF?! Wij vonden het vroeger heel normaal om op het dichtstbijzijnde grasveldje of pleintje tegen een balletje te trappen, maar tegenwoordig houden kinderen tussen de 11 en 15 jaar zich meer bezig met het in elkaar trappen van leeftijdsgenootjes. Alles voor de TikTok-challenge.

De 'challenge' op TikTok gaat ongeveer zo: kinderen worden opgeroepen om slachtoffertjes in de buik te schoppen, in het gezicht te slaan of aan de haren rond te slingeren en het videomateriaal daarvan op TikTok en Telegram te delen. Bij een X-aantal filmpjes krijgen jeugdigen cadeautjes zoals vapes of snus. Later worden de slachtoffers weer bedreigd, zodat zij geen aangifte durven te doen.

Dit fenomeen was al bij de politie bekend, maar is ondertussen dusdanig alarmerend dat het reden was voor scholen in Land van Cuijk om een brief onder ouders te verspreiden waarin wordt gewaarschuwd voor deze zogeheten ABC vechtchallenge. Met de zomervakantie voor de deur kan het aantal deelnemers hieraan weleens uit de hand lopen.

In een eerste reactie aan De Gelderlander laat de politie weten dat er geen aangiftes over dergelijke content op TikTok en gemaakt in Land van Cuijk zijn gedaan, maar dat zegt niet zoveel natuurlijk. Hoe dan ook, ouders die vermoeden dat hun kroost hiermee ook te maken heeft, worden opgeroepen zich bij de plaatselijke politie te melden. Volgens de eigen richtlijnen van TikTok zijn video's als waarop de gemeente Land van Cuijk doelt trouwens verboden. Maar ja, breng dat die Chinezen maar eens aan het verstand.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml