Bizar: moeder laat 6-jarige dochter oppakken bij demo Extinction Rebellion

Bizar: moeder laat 6-jarige dochter oppakken bij demo Extinction Rebellion 

12 september 2023 - 10:52

OPINIE. Ophef in de wereld van de linkse mensen. De politie heeft het namelijk aangedurfd tijdens de kinderachtige en verboden demonstratie van Extinction Rebellion ook kinderen op te pakken. Hierbij zou een agent tegen een moeder hebben gezegd dat er een melding gedaan wordt bij Veilig Thuis, het meldpunt voor onder andere kindermishandeling. In het AD loopt de linkse moeder helemaal leeg.

Want wat de politie haar en haar dochter (van zes!) afgelopen weekend hebben aangedaan, ging volgens haar alle perken te buiten. Net als bijna alle demonstranten werden zij opgepakt, wat logisch is, want we hebben het over een illegale demonstratie midden op een snelweg. Toch ziet moeder Musetta Blaauw dat anders. In het interview met het AD zegt ze dingen als: 'Ruan (de dochter dus) wilde mee, ze ging er vol in. Het is bij XR heel vrij, je kan je eigen grenzen bewaken. En totdat de politie gaat vorderen, kan je er nog tussenuit. Ik liet de keuze aan haar.”

Toen de politie de waterkanonnen naar voren reed, omdat de demonstranten na meerdere waarschuwingen weigerden de A12 uit eigen beweging te verlaten, ging ze doelbewust met haar kind vooraan in de linie staan. "De politie was flink met waterkanonnen bezig, daar wilde ik haar niet aan blootstellen. Daarom hebben we gekozen voor een andere manier om opgepakt te worden. Toen liepen we zelf naar voren, neem ons maar mee, zeiden we. Ik geef haar de ervaring die ze aankan. Ze kan zelf goed grenzen aangeven."

Even verderop in het interview: 'Volgens haar moeder was haar dochter ‘leidend’ in hoeverre ze de spanning aankon. "Ik heb beelden gezien van agenten met een wapenstok, dat boezemt wel spanning in, je weet niet wat ze gaan doen.” Volgens Musetta is haar dochter ‘zeer doordrongen dat de wereld in de fik staat’. Toen ze uiteindelijk werden gearresteerd, waar moeder Musetta dus doelbewust op uit was, zou een politieagent dus hebben gezegd dat er een melding gedaan zou worden bij Veilig Thuis.

De linkse moeder spreekt daar schande van. Ze zegt dat deze opmerking bedoeld was als dreigement. Veilig Thuis zelf dat ding nooit de bedoeling geweest kan zijn. "Dat de politie bij een vreedzame actie op een terrein vertelt dat er melding wordt gedaan, past niet bij Veilig Thuis", zeggen zij tegen het AD.

Wij zijn het helemaal eens met de politie. Op de eerste plaats: welke gek neemt zijn kind nou mee naar een verboden demonstratie? Op de tweede plaats: waarom zou je in hemelsnaam vooraan gaan staan als de politie met een waterkanon dreigt? Ten derde: waarom laat je je in vredesnaam vrijwillig arresteren? Vierde punt: je bent er met een kind van zes! Doe normaal! En als je er dan toch wil zijn, ga gewoon op tijd naar huis. Vijfde punt: je 6-jarige kind laten oppakken tijdens een demonstratie is al bizar genoeg, maar om dan ook nog een uitgebreid relaas te houden in een landelijke krant, inclusief foto's van je dochter, is helemaal gestoord.

Musetta, gek wijf, doe normaal! Het is niet normaal je kind zo te exploiteren, zo te indoctrineren en zo landelijk voor schut te zetten. Laat dat kind lekker kind zijn en laat het lekker spelen met leeftijdsgenootjes in plaats van allerlei angstverhalen aan de kop te brengen.

Wat een gek wijf deze moeder. Zo snel mogelijk een melding bij Veilig Thuis svp!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.