Bizar: Politie vindt 400 kilo vuurwerk in Flevoland, EOD ingeschakeld

Bizar: Politie vindt 400 kilo vuurwerk in Flevoland, EOD ingeschakeld 

29 december 2022 - 14:53

Er mag dit jaar weer vuurwerk worden afgestoken en dat zullen we weten ook. De politie in Flevoland heeft in de afgelopen twee weken maar liefst ruim 400 kilo vuurwerk in beslag genomen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moest bovendien worden ingeschakeld vanwege een vuurwerkbom die werd gevonden op een adres in Dronten. Daar werd ook een doos nitraten aangetroffen.

Op een ander adres in Dronten werd 200 kilo zwaar vuurwerk in een schuur gevonden, inclusief een installatie om het mee af te schieten. De kans dat het vuurwerk in de schuur zou ontploffen was "reëel", aldus de politie. In Biddinghuizen werd 180 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. In Urk werd 66 kilo vuurwerk gevonden, waaronder cobra's, mortieren, nitraten, vuurpijlen en vuurwerkpotten.

"Het is te bizar voor woorden. In de drang naar vuurwerk nemen burgers onaanvaardbare risico’s, niet alleen voor henzelf, maar zeker ook voor omwonenden. In één geval lag in de nabijgelegen woning en jong gezin te slapen. Gevolgen kunnen ingrijpend en onomkeerbaar zijn. Dit moet echt stoppen", aldus de politie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml