Bizar: Saudische club wil Mbappé voor 300 mln + 700mln salaris

Bizar: Saudische club wil Mbappé voor 300 mln + 700mln salaris  

24 juli 2023 - 14:05

Waar gaat het heen met de wereld? Wij zijn heus niet zo naïef door te stellen dat voetbal maar 'een spelletje' is, maar dit is toch te bizar voor woorden. Al-Hilal - dat is een voetbalclub uit het mensenrechtenparadijs Saoedi-Arabië - heeft 300 miljoen euro geboden op PSG-speler Kylian Mbappé.

Wie het voetbalnieuws de laatste tijd een beetje gevolgd heeft, weet dat men in Saoedi-Arabië er de laatste tijd alles aan doet om voetbal op de kaart te zetten. De ene na de andere speler die bereid is voor wat knaken de andere kant op te kijken als homo's worden opgehangen en vrouwen stokslagen krijgen, wordt naar de zandbak gelokt.

Kers op de taart moest de Argentijnse sterspeler Lionel Messi worden, maar hij ging naar Miami. Wie mogelijk dus wel gaat is Kylian Mbappé. Nu is hij natuurlijk ook niet de eerste de beste voetballer, maar toch: 300 miljoen! Wat overigens 'slechts' 78 miljoen euro meer is dan het huidige record wat ooit voor een speler is betaald, namelijk voor Neymar in 2017 (overigens opgehoest door het eveneens op oliedollars varende PSG).

Omdat Mbappé nog maar een eenjarig contract heeft, stelde de Franse club uit Parijs hem voor een dilemma: bijtekenen of vertrekken. Dat eerste leek al niet te gaan gebeuren en nu al helemaal niet meer natuurlijk en een vertrek is dus slechts een kwestie van tijd. Real Madrid werd genoemd, Barcelona hoopt op zijn komst *proest* maar bij Al-Hilal hadden ze nog wel ergens 300 miljoen in de binnenzak zitten en daar zal PSG toch wel akkoord mee gaan.

En dit is nog geeneens het meest bizarre. Mocht Mbappé verkassen, dan ligt naar verluidt een contract van 700 miljoen (!!!) euro klaar. Per seizoen. Oftewel 58,3 miljoen per maand, 13,4 miljoen per week, 1,9 miljoen per dag, 80.128 per uur, 1335 per minuut en 22 euro per seconde. 

Zeg maar zelf: voor dat geld interesseert het u ook geen reet waar u bent en neemt u het ook niet zo nauw met de mensenrechten, niet waar?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml