Bizar: Somalische aanrander nog gewoon in Nederland
Binnenland

Bizar: Somalische aanrander nog gewoon in Nederland.

Mohammed M, een 29-jarige asielzoeker uit het prachtige Somalië, vergreep zich in oktober 2016 aan de destijds 28-jarige Sylvia uit Hoorn. Na een avondje stappen besloot het slachtoffer in te gaan op een door Mohammed aangeboden lift. Hij sleurde haar daarna de bosjes in, waar hij haar probeerde te verkrachten, pakte haar telefoon af en wilde haar tot slot wurgen.

De rechtbank stelde zich voor de verandering niet mild op en veroordeelde de cultuurverrijker tot achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Het vonnis maakte Mohammed woedend, zo merkte Sylvia op uit politieverhoren en Mohammed's houding tijdens de rechtszaak.

Volgens haar zou ex-staatssecretaris Klaas Dijkhoff haar de toezegging hebben gedaan Mohammed na het uitzitten van zijn straf het land uit te sodemieteren. Dat is mogelijk bij een veroordeling van tenminste twaalf maanden cel, precies de tijd die hem werd opgelegd.

Mohammed nog steeds in het paradijs

Maar wie denkt dat het daadkrachtige kabinet daadwerkelijk beloften nakomt, komt van een ijzig koude kermis thuis. Op 22 februari dit jaar zat de straf van Mohammed erop. Dobbert hij inmiddels al over de golven naar Mogadishu? Stapte hij recent verplicht op het vliegtuig met wat zakgeld, betaald door de gulle Nederlandse belastingbetaler? Nee hoor. Mohammed resideert nog steeds in Nederland. Hij kreeg namelijk ondanks zijn misdaden gewoon een verblijfsvergunning.

De PvdA, VVD en PVV eisen hier opheldering over. Voor Sylvia is elke dag een hel, in de wetenschap dat Mohammed haar misschien wel komt opzoeken...

Alle artikelen geladen. Overzicht →