Bizarre 'mocro-maffia'-dodenlijst opgedoken 

28 februari 2018 - 11:00

Zoals u misschien wel weet kent ook Nederland zijn eigen maffia. Geen criminelen die zijn overgewaaid uit Italië, maar nazaten van arbeidsmigranten uit Marokko. Werkschuw tuig dat in het land dat hen heeft grootgebracht dood en verderf zaait. Daarnaast is de handel in verboden middelen zeer levendig.

Soms moet er wel eens een concurrent uitgeschakeld worden en dat gebeurd dan ook met regelmaat. Sinds vorige week circuleert er een overzichtje onder inwoners van Utrecht en in de media, een lijst met daarop de namen van mensen die dood moesten en waarom.

Betreffende lijst bevat zeventien moorden en pogingen daartoe in Nederland, Marokko en Spanje van ene Redouan T. uit Nieuwegein. Fijn dat zo'n lijst dan bestaat, dan kan het Openbaar Ministerie erachteraan. Een probleem: niemand weet waar hij is. Ook het Marokkaanse OM jaagt op hem, want een van de genoemde moorden betreft die op een zoon van een rechter in Marrakech.

Er zijn meer dingen die niet bekend zijn. Zo heeft het OM geen flauw idee wie de maker van de lijst is en daarom waarschuwt het ook dat het best zo kan zijn dat een en ander valse informatie betreft om 'ruis' te veroorzaken. "We nemen de informatie op de lijst zeer serieus. Er zitten in ieder geval kernen van waarheid in, voor zover we dat zo kunnen beoordelen", aldus het OM tegenover De Telegraaf.

Goed, wij raden u aan om in elk geval gewoon rustig te gaan slapen. Het is immers niet de kogel die een eind aan uw leven maakt, het is een besluit van een zeker iemand die dag en nacht over ons waakt. Bij gelovigen is die man bekend als God. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie