Björn Kuipers fluit kwartfinale EK
Sport

Björn Kuipers fluit kwartfinale EK.

Scheidsrechter Björn Kuipers, de man die de Hollandse eer hoog houdt op het EK Voetbal, mag de kwartfinale tussen Frankrijk en IJsland fluiten. Dat maakte de UEFA bekend.

Dat doet hij samen met zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeistra. Pol van Boekel en Richard Liesveld zijn vijfde en zesde official, weet het ANP.

Dit wordt de vijfde EK-wedstrijd waarin Kuipers actief is. Eerder kwam de supermarktmanager uit Oldenzaal in actie bij de wedstrijden Duitsland-Polen en Kroatië-Spanje. Ook was hij vierde official bij Frankrijk-Roemenië en Duitsland-Slowakije. 

Na zijn tweede optreden als arbiter in de groepswedstrijd Kroatië - Spanje kreeg Kuipers enige kritiek te verduren. Scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina van de UEFA gaf hem in het openbaar een standje. De Nederlandse arbiter verzuimde een gemiste strafschop van Spanje opnieuw te laten nemen, hoewel de Kroatische doelman Danijel Subasic op het moment dat hij de bal keerde ruim een meter voor zijn lijn stond. "Dat is een fout, maar die gebeuren helaas", zei de Italiaanse oud-scheidsrechter onomwonden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →