Blair: 'Sluit tweede Brexit-referendum niet uit'
Buitenland

Blair: 'Sluit tweede Brexit-referendum niet uit'.

Voormalig Brits premier Tony Blair vindt dat parlementsleden een herhaling van het Brexit-referendum niet moeten uitsluiten. Al drie miljoen Britten tekenden een petitie voor een tweede referendum.

De oud-premier acht het vrij onwaarschijnlijk dat er daadwerkelijk een tweede referendum komt, aldus The Daily Mail. Toch vindt hij dat de parlementsleden het als een serieuze optie moeten beschouwen wanneer er in de komende jaren nieuwe afspraken met de Europese Unie worden gemaakt.

Labour-parlementariër David Lammy ging nog een stapje verder. Hij vindt dat het parlement de 'niet-bindende' beslissing moet verwerpen om de economie te redden. UKIP-leider Nigel Farage sprak zich uiteraard uit tegen een tweede referendum, het gaat volgens hem immers niet om "het beste van de drie".

Nicola Sturgeon, eerste minister van Schotland, kondigde vandaag aan zich te willen inzetten voor een Schots veto tegen de Brexit. Zoals Blair al voorspelde, repte Sturgeon ook over een nieuw referendum over de Schotse afhankelijkheid.

Meer lezen over Brexit?
Alle artikelen geladen. Overzicht →