Blanke agent schiet zwarte collega neer
Raar

Blanke agent schiet zwarte collega neer.

In de Verenigde Staten heeft men vermoedelijk weer een aanleiding gevonden om de straat op te gaan tegen discriminatie. In St.Louis zag een blanke politieagent zijn zwarte collega (in burger) namelijk aan voor een crimineel en knalde hem neer.

De neergeschoten agent wilde zijn collega's, die op dat moment trachtten vuurwapengevaarlijke autodieven in de boeien te slaan, te hulp schieten. Toen hij zijn schietijzer tevoorschijn toverde, geboden de aanwezige agenten hem direct op de grond te gaan liggen. Niet veel later werd de man toch als collega herkend en mocht hij opstaan en zich bij zijn ambtsbroeders voegen.

Op dat moment verscheen er echter een nieuwe diender ten tonele. Die vertrouwde de situatie niet en haalde zonder pardon de trekker over. Naar eigen zeggen omdat hij "vreesde voor zijn veiligheid" en hij zijn collega, die al elf jaar bij de politie werkt, niet herkende. De 'collegiale' diender mag de komende tijd genieten van een 'welverdiende' vakantie. Hij is samen met zes andere aanwezige agenten voorlopig geschorst, meldt The Guardian.

Alle artikelen geladen. Overzicht →