Blendle doorbreekt magische grens: 1 miljoen gebruikers
Tech

Blendle doorbreekt magische grens: 1 miljoen gebruikers.

Online kranten- en tijdschriftenkiosk Blendle heeft een miljoen gebruikers. "Een mijlpaal", vindt medeoprichter Alexander Klöpping. 

Naast de Nederlandse versie bestaat Blendle ook in Duitsland en de Verenigde Staten, weet de Volkskrant. Het meerderheid van de gebruikers komt echter uit Nederland. Daarbij moet wel vermeld worden dat 80 procent van de gebruikers nooit geld heeft gestort op zijn Blendle-account. In sommige gevallen is er zelfs niets gedaan met het gratis welkomsttegoed. 

Klöpping vindt dat niet erg. "We hebben 1 op de 5 gebruikers zover gekregen dat ze wel betalen voor artikelen. In veel gevallen jongeren, die journalistiek tot voor kort zagen als iets dat gratis is. Een score van 20 procent is heel goed, vergelijkbaar met wat Spotify presteert in de muziekindustrie."

Niet winstgevend

Blendle maakt ook geen winst. "Dat is gek genoeg niet het doel, ik moest daaraan wennen. Onze investeerders, The New York Times en Axel Springer Media, willen vooral dat we blijven groeien. Als we dit alleen in Nederland zouden doen, zonder het personeel dat nu werkt voor de internationale markt, zouden we trouwens al wel winstgevend zijn", aldus Klöpping. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →