Blijf af van Linda!

Blijf af van Linda! 

05 oktober 2022 - 13:56

Kan dat gezeik van die valse tv-nichten eens ophouden? Van die jongetjes in te goedkope kleding, een nog kleiner inkomen en ongezonde obsessie voor juice? Die gastjes die carrière in de tv willen maken of op een beeldscherm, zo’n carrière als die van Linda de Mol (= eeuwigdurend met eindeloos veel nullen). Kap gewoon met die opzichtige jaloezie, die kleinzerige afgunst en de jacht op clicks. Want voor de goede orde: de massa vreet die teringzooi die uit 't Gooi komt, ongeacht of de afzender Linda of Leontien is.

En nee, Linda is niet mijn vriendin, ik heb haar nulzes niet eens. En nee, ik heb helemaal niets te maken met haar blad. Ik word door die Linda-lookalikes die het blad in elkaar knutselen en tezamen de felicitatiedienst van 't Gooi vormen al geboycot sinds het ontstaan van de Linda met een punt. Ik heb een schijthekel aan de dozigheid van de scribenten van het geheel, aan hun verheven moraal vermomd als emancipatie, hun smug-succestronies als hoeders van de norm, moraal, goede smaak en incrowd. Aan hun besluit over wie hot is, wie mee mag doen en wie oké is. Samen kijken ze neer op de rest, want zij nemen de maat, zij zijn verheven boven alle anderen. Want ze willen allemaal Linda zijn. In looks, in succes, in macht en in vermogen. 

Het enige wat triest is aan Linda, is dat ook zij zich omringt met dat soort wannabes maar het volk vreet het. Dus als zo’n jongetje achter een desk op de televee meent dat die nieuwe tv-serie slecht is en Linda niet kan acteren, dat niemand geïnteresseerd is in wat zich in tv-land afspeelt, kan je alleen maar denken: ontsla die gast! Elke troela uit schubbekutteveen is geïnteresseerd in álles wat op tv komt, in iedereen die bekend is en zeker in de koningin van de media: Linda de Mol.

Laat die vrouw met rust. Wees blij dat ook rijke mensen problemen hebben – het zijn gewoon net mensen! Die vrouw heeft voor elke cent die ze verdiend heeft, gewerkt. Anders dan die tuthola uit Schubbekutteveen waar de scribenten uit Linda. op neerkijken. Ook Linda heeft een overspelige vent, en wel één in de overtreffende categorie. Al het geld in de wereld, alle macht in tv-land, alle carrièrekansen die de naam De Mol biedt; voor een man is zelfs dat geen reden om niet vreemd te gaan. 

Ondanks alle glitter en glamour, is ook Linda gewoon een mens. Eentje die al jaren succesvol is op tv. Eentje die eigenhandig het opzijzetten van oudere tv-vrouwen een kopje kleiner heeft gemaakt. Eentje die geen coke snuift om maatje 0 te houden maar worstelt met de witte kaasjes, chips en chocola om nog in maat 42 te passen. Ja ze heeft geld. Ja ze heeft macht. En ja, het is stukken fijner om ongelukkig te zijn met miljoenen op de bank. Maar niets maakt ongelukkiger dan niemand hebben om die miljoenen mee te delen en voor het oog van Nederland vernederd te worden.

Dus blijf af van Linda, juice-addicts met lege bankrekeningen. Jullie zijn niet haar enige vijanden. Linda de Mol wordt afgebrand zoals geen man ooit afgebrand zal worden. Die dertien in een dozijn Linda Lookalikes die haar entourage vormen, gun ik de geeuwhonger maar als Lindafan hoop, verwacht en EIS ik dat ze blijft staan met haar kop boven het maaiveld. Zoals Linda ooit het doorsnee Nederlandse tv-gezicht was, is ze ook de énige vrouw die iedereen uit Schubbekutteveen kan leren dat ook een vrouw kan werken, carrière kan maken en financieel onafhankelijk van een man kan zijn.

Zonder Linda is de laatste hoop op emancipatie en zelfredzaamheid van Nederlandse vrouwen verloren – misschien is dat wel waar het de tv-nichten om te doen is. En verder: this too shall pass Linda. Laat je niet definiëren door de afgelopen maanden en door alle helden die nu de trom slaan. Je bent zo veel meer dan hun gezeik – en zeker meer dan die bolle van het AD. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.