Blijf thuis

Blijf thuis 

09 maart 2020 - 11:03

Zoals ons dagelijks wordt ingepeperd grijpt het coronavirus om zich heen. In praktisch ieder land ter wereld heb je pipo’s die zich griepachtig voelen, beginnen te hoesten, fluimen opgeven, bloed spuwen, koorts krijgen van aan hun kruin tot aan het hol van hun anus, in hun bed gaan liggen, daar de lakens volschijten, tenslotte de dokter oproepen, en die zegt: ‘Jij hebt corona makker, en ’t zal de dood of de gladiolen worden.’

Uit nader onderzoek blijkt dat de coronadragende eikel op reis is geweest naar China, Iran, Chili, Italië, Mandsjoerije, de Pelepponesos of andere gebieden waar het coronavirus huis houdt, en in plaats van op reis te gaan naar al die achterlijke landen zou men gewoon beter thuis blijven. Kijk naar mij. Ik ga nergens heen, behalve naar Krantenwinkel Dennis om sigaretten te scoren. En nu en dan een motorritje op m’n Triump Street Triple 675 R of m’n Triumph Street Twin 900. Tijdens deze ritjes draag ik geen mondkapje omdat ik al een volledig m’n kop en gezicht bedekkende helm draag.

Wat ik ondanks alles ook wel ‘ns doe, is met m’n vriendin  Lena, ook bekend als het bloedmooiste meisje van Vlaanderen en Nederland, en met m’n hond Aquí, ook bekend als De Pijl Van Gent, vanwege de enorme snelheden die hij rennend kan halen, nou dus met die twee trek ik de stad in om eens lekker te eten in een van de talloze toprestaurants die Gent rijk is. Dan dragen Lena, Aquí en ik ook al geen mondkapje, want ik heb gelezen in De Frankfurter Allgemeine, de Duitse kwaliteitskrant, dat die mondkapjes geen reet helpen om het coronavirus te vermijden.

Als we een restaurant binnenlopen en we zien onder de andere klandizie een Chinees zitten, dan gaan we eerst aan die sukkel vragen: ‘Heb jij het coronavirus?’, en als hij zegt: ‘Nee hoor!’, dan gaan we aan een tafeltje zitten, en als hij zegt ‘Ja hoor!’, dan vragen we aan de baas van het restaurant om die Chinees op straat te gooien en pas dan gaan we aan een tafeltje zitten. Let op, verder heb ik niks tegen Chinezen, sommige van m’n beste vrienden zijn Chinezen, bijvoorbeeld Hang Puang, die nog bassist is geweest in m’n rockband The Charlotte Pieters Fuckers, maar hij is met bas spelen moeten stoppen nadat hij, in z’n full time baantje als schrijnwerker, drie van z’n vingers had afgehakt met hamer en beitel.

Maar goed, waar ik het in dit veelgelezen essay over heb, is dat de mensen altijd maar willen reizen, en dat ze op die wijze de ene na de andere ziekte verspreiden. De pest is dat velen het niet kunnen opbrengen om thuis te blijven, omdat ze een zeer ongezellig huis hebben, waarin het stinkt naar verdorven onderbroeken, en tevens hebben ze klootzakken van buren, die hun gebruikt toiletpapier over de schutting in het aanpalende tuintje gooien, en tevens redeneren ze: thuis is geen bal te beleven, we kunnen maar beter de rest van de aarde ‘ns gaan lastigvallen. Terwijl er op de rest van die aarde al helemáál niks te vinden is dat interessant of aantrekkelijk genoemd kan worden. Of denk je dat de Piramide van Cheops, de Hangende Tuinen van Babylon, en het Colloseum bijzonder, speciaal of uitzonderlijk zijn? Welnee, integendeel, dat ze niks voorstellen kun je uitstekend zien als je op de televisie allerlei documentaires bekijkt omtrent die overschatte verschijnselen.

Kort samengevat kan ik derhalve melden: als je gezond wil blijven, verlaat dan te nimmer meer je eigen land, je eigen stad, je eigen straat, je eigen huis, en desnoods je eigen slaapkamer, waar je met je vriend of vriendin kunt liggen rampetampen tot je van uitputting drie weken half bewusteloos bent. Het enige virus van waarde is het liefdesvirus!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.