BN'ers: snel verblijfsvergunningen voor asielkids 

14 december 2017 - 09:55

Zo'n 400 kinderen van asielzoekers in Nederland die dreigen te worden uitgezet, krijgen hulp uit de hoek van Bekend Nederland. Verschillende BN'ers vinden dat asielkinderen die vijf jaar of langer in Nederland wonen gewoon in ons land moeten kunnen blijven.

Ondanks dat het huidige kabinet totaal geen heil ziet in verruiming van het Kinderpardon, is het volgens de actievoerders niet 'humaan' genoeg. Men is daarom een petitie begonnen. Toevallig vindt er vandaag ook een asieldebat plaats in de Tweede Kamer.

Want hoewel de kinderen en hun ouders geen verblijfsvergunning krijgen omdat daar blijkbaar geen enkele reden toe is, zijn de kids inmiddels zo 'vernederlandst' dat zij eigenlijk thuishoren in Nederland. Volgens de initiatiefnemers dan.

"Samen kunnen wij voorkomen dat deze kinderen uitgezet worden naar landen, waar ze de taal niet van spreken, waar ze niemand kennen, waar ze helemaal opnieuw moeten beginnen", zo staat te lezen op de website.

De petitie is gesigneerd door: Anouk, Jan Terlouw, Angela Groothuizen, Humberto Tan, Wendy van Dijk, Arie Boomsma, Katja Schuurman, Achmed Akkabi, Trijntje Oosterhuis, Eric Corton, Karin Bloemen, Henny Huisman, Barbara Barend, Brahim Fouradi, Frits Barend, Bénédicte Ficq, Gerard Spong, Fockeline Ouwerkerk, Nasrdin Dchar, Meester Bart, Marc van der Linden en Mr. Probz.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie