Blok: Had uitspraken 'niet moeten doen'
Binnenland

Blok: Had uitspraken 'niet moeten doen'.

Minister Stef Blok krabbelt heel toevallig vlak nadat Jesse Klaver een open brief aan Mark Rutte heeft gestuurd verder terug over zijn omstreden uitspraken over de multiculturele samenleving. 

Het spijt hem niet alleen dat die zoveel ophef hebben teweeggebracht, de woorden zelf zijn ook "ongelukkig" en "onzorgvuldig", schrijft hij aan de Tweede Kamer. Hij had de uitspraken "niet moeten doen".

De opmerkingen die Blok vorige maand maakte tijdens een bijeenkomst voor Nederlanders die bij internationale organisaties werken, vielen verkeerd bij oppositie én coalitie. Hij stelde onder meer geen multicultureel land te kennen waar mensen vreedzaam samenleven. Verder zette hij Suriname weg als een zogeheten mislukte staat en Oost-Europese landen als haarden van vreemdelingenhaat.

Blok herhaalt nog maar eens dat de gewraakte uitlatingen "deels erop gericht waren te prikkelen" en de discussie op gang te brengen. Hij betreurt dat hij ze heeft gedaan, maar zegt ook niet met zoveel woorden dat ze niet kloppen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →