Blok tegen NAVO-collega's: Ga snel babbelen met Rusland
Binnenland

Blok tegen NAVO-collega's: Ga snel babbelen met Rusland.

De Russische beer is wakker. Dus moeten we gauw zorgen dat huidige conflicten met het land van Poetin niet verder escaleren. 

Was getekend: minister Stef Blok, voorafgaand aan het overleg van de NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel. Tegelijkertijd moet aan Rusland duidelijk gemaakt worden dat ze niet zomaar ongestraft allerlei dingen kunnen doen. Wij zijn benieuwd hoe dan, want van alleen woorden ligt Poetin vast niet wakker.

Volgens Blok is het een probleem dat de Russen de grenzen opzoeken door het wapenbeheersingsbedrag INF te schenden en agressie te gebruiken tegen Oekraïense schepen. Dat moet maar eens stoppen.

Maar hoe dan? Dreigen met wapengekletter is in elk geval niet aan de orde, aldus Blok. "Ik vind het onverstandig om in dit soort heel gespannen situaties - de wereld is echt onveiliger dan in het verleden - te speculeren over wat je allemaal kunt doen. We moeten helder zijn dat deze acties van Rusland onacceptabel zijn. En dat we met ze om de tafel willen om het uit te praten."

Alle artikelen geladen. Overzicht →