Blokkeerfries: Blokkade mooiste dag uit mijn leven
Binnenland

Blokkeerfries: Blokkade mooiste dag uit mijn leven.

Wat moeten we stiekem toch keihard lachen om die blokkeerfriezen. Maar ook om de zeurpieten van het Openbaar Ministerie. Wat moet het verschrikkelijk vermoeiend zijn om vier dagen lang te doen alsof ons land geterroriseerd werd door 34 nuchtere Friezen.

Toch stond vandaag de tweede van de in totaal vier zittingsdagen op de planning. Wederom werd al snel duidelijk dat bij de 'verdachten' vooral het gevoel van trots overheerst. EN TERECHT.

Eén van de Friezen noemde de blokkade "de mooiste dag uit zijn leven", een ander vertelde die bewuste dag in Dokkum nooit zullen vergeten en wanneer hij doodgaat, hij er "met een glimlach op terugkijken zal."

Een andere verdachte had vernomen dat er anti-Piet-knokploegen op de been waren om het in Dokkum finaal uit de hand te laten lopen. Hij stelt dat hij niet wilde dat het tijdens de Sinterklaasintocht mis zou gaan.

Dat zijn natuurlijk geen verklaringen die het Openbaar Ministerie wil horen. Dat past niet in het beeld dat zij van de 34 Friezen geprobeerd hebben te creëren. Is dat even balen dan?

We melden het u nogmaals: overmorgen komen Jerry Afriyie en zijn slachtoffervriendje Mitchell Esajes huilebalken over hoe gedupeerd zij zich al hun hele leven voel(d)en.

Wie Mitchell Esajas niet kent, de beste man ging recent 'undercover' in een Facebookchat met enkele blokkeerders. Hij maakte een nepaccount aan met de naam Marcus Graven en deed net alsof hij pro-Zwarte Piet was. Het meest mooie aan dit verhaal? Mitchell is zelf nog het meest trots op zijn Alberto Stegeman-momentje op amateurniveau.

Alle artikelen geladen. Overzicht →