Bloot niet oké, want azc
Raar

Bloot niet oké, want azc.

Honderden Duitse blootlopers zijn pislink, want ze moeten zich vanaf volgende maand in een zwembroekje persen als ze het water van natuurgebied Moritzburger betreden. Aan de andere kant van het meer komen namelijk asielzoekers, en die zouden wel eens van 't padje af kunnen gaan door al dat naakt.

In het asielzoekerscentrum komen 112 (geklede) mannen, schrijft Daily Mail.

De fervente naturisten vinden dat hun vrije en blije levensstijl wordt aangetast omdat de autoriteiten te laf zijn de migranten tegen het zere been te schoppen. Zo'n vierhonderd blootlopers zijn dan ook stug van plan om straks onder het toeziende oog van de asielzoekers hun ledematen van een fris briesje te blijven voorzien. "Alleen wij bepalen wat we op ons terrein wel en niet doen", aldus de 70-jarige Petra Hoffman. 

'Uh, zwembroekregel was al'

Een woordvoerder van het ministerie zegt dat er geen ander alternatief voor het asielzoekerscentrum is. De zwembroekregel zou overigens al langer van kracht zijn, meldt de beste man. Het is alleen zo dat 'ie nu wat dringender is om incidenten met asielzoekers te voorkomen. Blootclub Waldteichfreunde bestaat al 111 jaar.

Alle artikelen geladen. Overzicht →