Blowverbod Amsterdam: nog steeds 0 boetes

Blowverbod Amsterdam: nog steeds 0 boetes 

05 september 2023 - 11:12

Het blowverbod was al geen melkkoe gebleken voor de gemeente Amsterdam en is dat nog steeds niet. Ook vier maanden na het ingaan van het blowverbod in het Wallengebied zijn er welgeteld 0 (nul) boetes uitgedeeld.

Het blowverbod in het Wallengebied, dat vanzelfsprekend inhoudt dat het verboden is om daar op straat een jonko te paffen, ging op 25 mei dit jaar in. Als iemand er toch eentje opsteekt, kan een boete van 100 euro volgen. 

Maar, dat blijkt een beetje een wassen neus te zijn: "Ruim drie maanden later is er echter nog geen enkele prent uitgedeeld, blijkt uit navraag bij de gemeente. Ook waarschuwingen zijn nauwelijks gegeven: dat gebeurde slechts 40 keer", meldt het Parool.

Nou zeg, wel 40 waarschuwingen! Zijn dan al die irritante zuipende Britten soms opgerot en laten de toeristen Amsterdam massaal links liggen? Nee, het Wallengebied loopt als vanouds over van de toeristen en overal hangt een wietgeur. Dat schiet lekker op! Of zoals de gemeente zegt: "Het beeld is dat mensen goed luisteren als ze worden aangesproken en hun joint uitmaken." Ja, tuurlijk! 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml