BN-ers schrijven over hun poes 

31 augustus 2017 - 14:45

Nah! Wat! LEUK! En zo origineel ook! BN-ers schrijven allemaal een stukje over hun huisdier, voor een bundel die op 4 oktober, Dierendag, moet verschijnen.

"Twintig schrijvers vertellen in een verhalenbundel die op Dierendag verschijnt over hun band met dieren. Onder anderen Arnon Grunberg, Georgina Verbaan, Nina Polak, Elfie Tromp en Martijn den Ouden hebben een persoonlijke essay gemaakt over bijvoorbeeld hun konijn, kat of hagedis voor het boek Onze dieren."

BN-ers die we allemaal moesten googlen want WIE? Maargoed, helemaal leuk. Georgina over haar poes, Arnon over zijn moeder, Elfie over haar selfie, wij kunnen niet wachten. De literaire redactie van PowNed Met Boeken Omdat Het Moet wil graag nog enige voorstellen doen ter aanvulling van deze nu al verrukkelijke bundel:

Rutger Castricum schrijft een indringend portret van zijn jonggestorven cavia Sientje.

Charlotte maakt een gedicht over de bijzondere band tussen haar en haar tamme bloedzuiger Antifa.

Dominique Weesie wil een essay bijdragen over het fokken, verzorgen, showklaar maken en africhten van vergeten groenten.

Bonnie StClaire brengt een ode aan haar wijngaardslakkenfarm en de koningin-slak Roseetje.

Peter Jan Rens heeft een stukje gemaakt ter ere van zijn trouwe metgezel, een uit Spanje geredde vechthond genaamd Curatele.

Geert Wilders mailde een blogje over zijn katten Pluisje en Snoetje maar fuck dat, had Jinek al en sowieso hebben ze stomme namen.

Herman Brusselmans doet een studie naar de diertjes die leven in en voorbij zijn haargrens. (Even doorgeven welke resolutie de microscoopfoto's moeten hebben, -red.)

Marc Marie Huijbregts schreef een sonnet voor de roadkill die hij lange tijd als toupet droeg, de overreden klipdas is inmiddels geschonken aan het Letterkundig Museum.

Freek Vonk mag niet meedoen, die kutleguaan Johan kennen we nou wel.

Rachel Hazes heeft een uniek inkijkje in het zielsleven van een kikker, die een reïncarnatie is van wijlen haar geldkraan echtgenoot André.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie