FIOD pakt belastingadviseur rijke NL'ers op vanwege fraude
Binnenland

FIOD pakt belastingadviseur rijke NL'ers op vanwege fraude.

Het is kassa voor de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst. De FIOD is een miljoenenfraude op het spoor en heeft na huiszoeking een belastingadviseur van vele Nederlanders uit de media en entertainmentwereld in de kraag gegrepen.

Deze 'belastingadviseur' gaf in plaats van advies over hoe u het beste aangifte kunt doen eerder advies over hoe u uw geld het gemakkelijkst kunt wegsluizen. Aangezien het om rijke mensen uit de media en showbizz-wereld gaat, bent u natuurlijk nu heel erg benieuwd wie dan die cliënten zijn (wij ook), maar helaas worden namen niet genoemd.

"De belastingadviseur zou meerdere cliënten vermoedelijk op papier hebben laten emigreren uit Nederland. Hij richtte voor die cliënten ook vennootschappen op in belastingparadijzen zoals Guernsey en Cyprus", zo motiveert het Openbaar Ministerie de aanhouding.

"Hij zou daarnaast valse belastingaangiften hebben gedaan voor de cliënten, met gebruikmaking van valse documenten."De FIOD onderzoekt nog of die cliënten wisten dat hun adviseur fraude pleegde. Als dat zo is, dat is het extra kassa voor de belastingdienst, want dan kunnen ook zij worden vervolgd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →