BN'ers hebben enorm veel verstand van Gaza-conflict
Binnenland

BN'ers hebben enorm veel verstand van Gaza-conflict.

Nu wordt ie mooi zeg, een conflict dat duizenden kilometers verderop woedt importeren in Nederland is één, dat sommige BN'ers (Bekende Nietsnutten) weer even van zich willen laten horen is twee, maar wanneer BN'ers dan Gaza en aandacht met elkaar gaan combineren gaat er iets niet helemaal goed.

Een groepje van negentig BN'ers (want die hebben overal verstand van en zijn zeer wel thuis in de materie) en 37 Nederlandse organisaties verzoeken de regering druk uit te oefenen op Israël om de Gazastrook-blokkade die er al elf jaar is te beëindigen. De vraag die hier rijst is: wat zouden BN'ers écht weten van de situatie aldaar, behalve het vermoedelijk een keertje bekijken van een YouTube documentaire en het kontsnuffelen bij mede-BN'ers?

Hele goede vraag PowNed. Het antwoord hierop krijgen we waarschijnlijk nooit, maar getekend is er dus wel. Wie er precies een paraafje heeft gekalkt op de oproep is (nog) niet bekend. Komen we nog wel achter.  Mocht het televisieprogramma 'BN'ers in therapie' nog op zoek zijn naar geschikte kandidaten, er liggen er negentig voor het oprapen.

Want waarom komen die zogenaamde BN'ers nu ineens achter hun make-uptafeltjes vandaan met dit verzoek? Aanleiding is de komst van de Gaza Freedom Flotilla naar Nederland. Dat is een bootje dat vanuit Scandinavië via Europa naar Gaza wil varen en op die manier aandacht vraagt voor de blokkade.

Wij mogen dat natuurlijk niet zeggen. Horen de 'prachtig initiatief', 'veel bewondering voor' en meer van dat soort gelul in de ruimte al van ver door de misthoorns schallen. Naar verluidt gaat Israël meteen zwichten voor de komst van een uit de kluiten gewassen roeiboot met wereldverbeteraars aan boord en siddert het bij het lezen van de namen van de ondertekenaars van de oproep uit Nederland.

Alle artikelen geladen. Overzicht →