BN'ers opgelet: COA zoekt 5.000 extra asielplekken
Binnenland

BN'ers opgelet: COA zoekt 5.000 extra asielplekken.

Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) is met spoed op zoek naar liefst 5.000 nieuwe opvangplekken waar Mo en co. rustig kunnen beginnen met het werken aan hun integratie.

Hoe dat komt? Nouja dat is vrij simpel: De IND deelt minder snel verblijfsvergunningen uit dan het tijdsframe dat het COA voor ogen had. Ook de krapte op de huizenmarkt is problematisch en dus is 1+1 nog immer twee.

De huidige opvanglocaties die nog in gebruik zijn tellen slechts 2.000 reserveplekken. Tel daarbij op dat in Harderwijk, Zutphen en Wageningen afgelopen zomer al extra plaatsen in gebruik genomen zijn en zie hoe hoog de nood is. Onderzocht wordt of gesloten asielcentra voor de gelegenheid weer open kunnen.

Bent u BN'er die een wit voetje wil halen? U kunt gewoon een tweetje gooien dat u best bereid bent een asielzoeker in huis te nemen. Volgens het COA is dat namelijk helemaal niet mogelijk. 

Zo, daar dacht even makkelijk vanaf te komen hè? Maarrrr: Wanneer iemand tot statushouder is omgedoopt kunt u alsnog de barmhartige Samaritaan uithangen. Gaat via Takecarebnb, een soort Tinder maar dan voor het matchen van autochtonen met asielzoekers.


 

Alle artikelen geladen. Overzicht →