BOA' boete voor illegaal op stoel zitten
Raar

BOA' boete voor illegaal op stoel zitten.

Handhavers. Waar zou Nederland toch zijn als de haviksogen van deze namaak-politieagenten niet zouden waken over de veiligheid van dorpen en steden?

In Maastricht lijken twee bijzondere opsporingsambtenaren niet helemaal goed te hebben opgelet bij hun handhaverstraining.

Maastrichtenaar Ton Stille zit naar eigen zeggen al zeventien jaar lang, als het weer het toelaat, op een stoel voor zijn antiquaraat. Niets mis mee, lijkt ons dan.

Op een zonnige dag komen er opeens twee handhavers aangewandeld: zo meneertje, u bent er gloeiend bij. Wij hebben zojuist geconstateerd dat u een overtreding heeft begaan, u zit ILLEGAAL op een stoel. Vindt u dat normaal?

Nee, daar komt u niet meer onderuit. ID-kaart graag. Dit grapje gaat u geld kosten, namelijk 220 euro plus zeven euro administratiekosten.

Stille heeft besloten het er niet bij te laten zitten en staat morgen voor de kantonrechter, waar hij zal moeten uitleggen hoe hij het in zijn hoofd haalde op een stoel te gaan zitten. Voor zijn eigen winkel.

Update: de verdachte blijkt in 2012 en 2013 al tweemaal eerder een boete te hebben gekregen voor hetzelfde vergrijp. Voor de deur van je winkel zitten = het bezet houden van gemeentelijke grond. En officieel gezien is dat een overtreding.

Neemt natuurlijk niet weg dat het nog steeds nergens over gaat.

Alle artikelen geladen. Overzicht →