'Boa's moeten volwaardig politieagent worden'
Binnenland

'Boa's moeten volwaardig politieagent worden'.

What's up, homies? Pieter van Vollenhoven wil dat alle 25.000 hahahandhavers onderdeel worden van de politie. Hij voert aan dat hondenpoep- en afvalcontroleurs op dit moment gewoon te weinig mogen. Daarnaast is hun veiligheid soms in het geding.

Volgens Van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid, besteed de politie momenteel meer aandacht aan het organiseren van iftars en campagnes om aardig gevonden te worden vangen van boeven. Hierdoor zou het handhaven van de openbare orde in het geding komen.

Daarom zien gemeenten zich genoodzaakt een beroep te doen op boa's. Maar die hebben te weinig bevoegdheden om adequaat in te grijpen met als resultaat een situatie die hen zelfs in gevaar kan brengen.

Allemaal leuk en aardig, maar de politie zit naar eigen zeggen niet te wachten op de komst van 25.000 handhavers die voor agentje willen spelen en hun wijktaken overnemen. Woordvoerder van de Nationale Politie-korpsleiding Joop Kemperman is daarentegen wél voorstander van 'betere afspraken' met boa's.

Boa's onderbrengen bij de politie?
HALLO, verschillen de opleidingen niet wezenlijk van elkaar?
Ja, alles voor het ultieme gevoel van veiligheid
Nee, steek die neus maar in hondenpoep en grof vuil
Created with Survey Maker
Alle artikelen geladen. Overzicht →