Boegeroep voor Ted Cruz
Buitenland

Boegeroep voor Ted Cruz.

De voormalige Amerikaans presidentskandidaat Ted Cruz is tijdens de Republican National Convention (RNC) uitgejouwd door zijn eigen Republikeinse aanhang. Cruz feliciteerde Donald Trump wel met de nominatie, maar noemde hem verder helemaal niet in zijn speech. Dat leidde dus tot een negatieve reactie van het publiek.

Cruz sprak dus overduidelijk niet zijn steun uit voor Trump, die tijdens de RNC officieel aangesteld wordt als de presidentskandidaat van de Republikeinse Partij. "Ik feliciteer Donald Trump met zijn nominatie en ik hoop dat de waarden van onze partij in november zien winnen", zo citeert CNN Cruz.

Na zijn opmerking dat mensen met hun geweten moesten stemmen, begon de zaal hem uit te joelen en te roepen om Trump. Die betrad tegen het einde van de speech zelf de zaal en trok daarmee alle aandacht voor zijn voormalige rivaal weg.

Mike Pence, die eerder deze week aangekondigd werd als vice-president mocht Donald Trump inderdaad het Witte Huis intrekken, accepteerde gisteravond dat aanbod. 

De 57-jarige gouverneur van Indiana is door Trump gekozen als 'running-mate' om zo ook de steun van de zeer religieuze rechtervleugel van de partij te krijgen. Pence waarschuwde de tegenstanders alvast over het karakter van Trump. "Hij kan soms een beetje ruw zijn tegen politici en ik voorspel je dat we dat nog te zien gaan krijgen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →