Boeren bellen massaal naar meldpunt mentale gezondheid

Boeren bellen massaal naar meldpunt mentale gezondheid 

31 mei 2023 - 10:40

Hoe zou dat nou toch komen? Taboer, een meldpunt voor boeren en tuinders met vragen over de mentale gezondheid is 'succesvol', dat wil zeggen de website wordt meer dan tweehonderd keer per dag bezocht en tientallen boeren hebben zich gemeld via de telefoon of mail.. 

Mensen bellen bijvoorbeeld om te praten over problemen in de relationele sfeer of over financiële problemen. Ook gaat het om een opeenstapeling van zorgen over het runnen van een bedrijf, het meegaan met alle veranderingen en de privésituatie, zegt landbouw- en tuinbouworganisatie LTO Noord. Boeren kunnen via het meldpunt in contact worden gebracht met professionele hulpverleners.

"Het is goed om te zien dat boeren en tuinders zich melden met een hulpvraag. Wij willen het taboe onder boeren rondom het praten over mentale problemen doorbreken. Bij een aantal boeren is dat gelukt. Tegelijkertijd laat het ook zien dat de gevoelens van stress en somberheid groot zijn. Er zijn nog veel meer boeren en tuinders die mentaal in de knel zitten dan die nu contact hebben opgenomen", aldus Fije Visscher, kalverhouder en regiobestuurder bij LTO Noord.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml