Boeren naar TK, hooibalen in de fik, extra politie in Den Haag

Boeren naar TK, hooibalen in de fik, extra politie in Den Haag 

28 juni 2022 - 11:43

En we gaan vrolijk door! Nadat gisteren al diverse snelwegen werden geblokkeerd, kan nu Den Haag zijn borst natmaken: want vandaag trekken de boeren naar de Tweede Kamer: "Op 28 juni zullen we het halveren van de veestapel een gezicht gaan geven. Duidelijk maken voor welke keuzes boeren gezet worden door het misselijkmakende beleid van dit kabinet", zo staat in de verklaring van Farmers Defence Force. Ook in de rest van Nederland vinden weer acties plaats.

In de verklaring worden burgers ook opgeroepen: "Burgers, kom ook om te zorgen dat de toekomst van het Nederlandse platteland gewaarborgd blijft, dat de kaalslag met het halveren van de veestapel voorkomen wordt. Ons land, ons vee, onze manier van leven, onze plattelandscultuur laten wij niet afnemen door Rutte IV!"

Op de snelwegen naar Den Haag vinden ook acties plaats. Zo is op de A12 bij Nieuwerbrug een hooibaal in de fik gestoken. Ook in andere delen van het land woeden brandjes in de buurt van een snelweg, meldt Rijkswaterstaat: onder meer op de A2 bij Beesd, de A7 bij Wijdewormer en de A15 bij Andelst.

Ondertussen is bij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag extra politie aanwezig. Er staan meerdere politiebusjes en -auto's en ook zijn er ME-bussen rond het gebouw te zien. O ja, premier Rutte zal zo een PersCo over de situatie geven.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml