Boerenactiegroep doet aangifte: Dier&Recht, tief op met je anti-zuivelcampagne

Boerenactiegroep doet aangifte: Dier&Recht, tief op met je anti-zuivelcampagne 

17 augustus 2021 - 13:18

Boerenactiegroep Agractie is er nu al helemaal klaar mee: organisatie Dier&Recht is gisteren begonnen met een campagne om de zuivelindustrie te demoniseren en volgens Agractie gaat het daarin véél te ver. Daarom heeft de boerenactiegroep vandaag aangifte gedaan.

U moet namelijk weten dat er heel veel kalverleed plaatsvindt, alleen maar om ervoor te zorgen dat wij menschpersonen elke dag van een glas melk en een boterham met kaas kunnen genieten. Om melk te kunnen blijven geven, wordt een koe elk jaar kunstmatig zwanger gemaakt. Jaarlijks worden anderhalf miljoen kalfjes geboren die na een kort en ellendig leven uiteindelijk via de slager op uw bord belanden. Wel lekker Dat leed is onnodig aangezien de mens best vleesvervangers kan eten.

Daarom heeft Dier&Recht actieposters opgehangen in de grote steden in Nederland, waarop een pak melk staat afgedrukt met een waarschuwingsafbeelding en -tekst, vergelijkbaar met de gezondheidswaarschuwing op een sigarettenpakje. De tekst luidt onder andere 'zuivel veroorzaakt ernstig dierenleed'.

Maar dan de boeren, daar begint al dit leed immers. Die zijn dan ook niet blij, aangezien zij als onvervalste dierenmishandelaars worden weggezet. Agractie heeft dan ook zowel tegen Dier&Recht als tegen directeur en dierenarts Schouten aangifte gedaan en roept boeren op hetzelfde te doen. Ook eist de groep een openbare rectificatie en een schadevergoeding. Agractie vindt het "extra stuitend" dat Dier&Recht op de website reclame maakt voor alternatieve producten van zuivel. De groep vraagt zich af of de producenten ervan de "lasterlijke campagne" betalen.

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml