'Boerenpartij' CDA zag niks in halvering, nu kleinere veestapel onvermijdelijk

'Boerenpartij' CDA zag niks in halvering, nu kleinere veestapel onvermijdelijk 

06 juli 2021 - 11:20

Ja, hoe kan dit nou? Dit is dus wat politici doen blijkbaar, 'a' zegggen en 'b' doen. In maart zei Wobke Hoekstra nog dat hij niks ziet in het halveren van de veestapel in de provincie Brabant, nu stelt het CDA 'ineens' voor dat de intensieve veehouderij gaat krimpen, maar wel 'met perspectief' voor de boeren.

In een toekomstvisie die het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA en de Tweede Kamerfractie hebben opgesteld staat het volgende: "Het CDA wil een omslag in de agrarische sector om die toekomstbestendig te maken. Door verschillende maatregelen die de partij voorstelt, zal de intensieve veehouderij gaan krimpen, stellen de christendemocraten, die van oudsher voor boeren opkomen." 

Ja dat zal best, maar toch is het een beetje vreemd allemaal. Inkrimping is zogenaamd "geen doel op zich", maar "de milieugebruiksruimte en de draagkracht van de leefomgeving bepalen de ruimte die er zal zijn voor de veehouderij."

Het CDA zegt verder dat de boeren 'ruim betaald' moeten krijgen als zij met hun bedrijf willen stoppen of goed moeten kunnen rondkomen met een kleiner bedrijf of als zij meer doen aan landschapsbeheer. Nou, daar kunnen ze het dus mee doen.

Steun PowNed, word lid

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml