Boerenprotest! Noodbevel Den Haag, trekkers van snelweg af

Boerenprotest! Noodbevel Den Haag, trekkers van snelweg af 

29 juni 2023 - 09:57

Het boerenprotest gaat vandaag weer van start! U doet er verstandig aan om de snelwegen te vermijden, want de eerste trekkers zijn alweer gesignaleerd. Ongeveer twintig stuks tuffen momenteel op de A28 in de buurt van Zwolle. Rijkswaterstaat vraagt andere weggebruikers goed op te letten, omdat de trekkers langzamer rijden dan het overige verkeer.

Die trekkers zijn uiteraard onderweg naar Den Haag, waar vandaag een debat plaatsvindt over het klappen van het landbouwakkoord. In De Hofstad geldt vanaf 07.12 uur een noodbevel: "Personen die met tractoren en zware voertuigen actie willen voeren in Den Haag zijn niet welkom", meldt de gemeente.

Maar ja, de echte boer laat zich niet tegenhouden door een simpel noodbevelletje natuurlijk. De politie meldt dat er nu al drie trekkers vanaf de Brouwersgracht in Den Haag zijn "verwezen naar een parkeerlocatie".

Dat wordt dus ongetwijfeld weer erg gezellig. FDF-voorman Mark van den Oever zei eerder duizenden mensen te verwachten. "De motivatie is hoog", aldus de FDF-voorman. Volgens hem geldt dat niet alleen voor boeren maar ook voor u, de hardwerkende burger die net zo keihard genaaid wordt. Hij riep iedereen op met trekkers 'vol gas' naar Den Haag te komen. De exacte locatie van het protest wordt pas later gedeeld door FDF.

Update 9:57 uur:

Inmiddels zijn de trekkers van de a28 af. Ze waren over de snelweg onderweg naar Den Haag, maar bij Nunspeet, dat valt onder de politie Oost-Nederland, gingen de trekkers van de weg, maar niet voordat oom agent nog even snel de kentekens noteerde.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml