Geen verbod op boerkini in NL #ophef
Binnenland

Geen verbod op boerkini in NL #ophef.

Het praatje bij de koffieautomaat ging vandaag over de Franse premier Valls die het eens is met een verbod op de boerkini en hoe onze regering tegenover deze beklede zwemkledij staat. Het kabinet vindt het niks, maar Twitter natuurlijk wel.  

 

De boerkinidiscussie begon met het nieuws over het Franse Cannes dat sinds deze maand een verbod heeft op moslimzwempakken. In de verordening wordt toegang tot het strand verboden aan eenieder die "niet correct gekleed gaat en de goede zeden en de laïcité (secularisme) niet respecteert." Het dragen van een boerkini resulteert in een boete van 38 euries. 

Nu zijn er meer Franse burgemeesters die plannen hebben om de boerkini in de ban te doen en zo is de discussie in Nederland hier ook opgelaaid. 

De volgende Twittermevrouwen- en meneren vinden dat iedereen een bedekt zwempak mag dragen en zijn het eens met het besluit van het kabinet.

Klaas bekijkt het positief.

Nederland zou Nederland niet zijn, als het niet tegen de politiek in zou gaan met gevatte en aanvallende comments. Zie hier de mooiste pareltjes van tegenstanders:

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →