Boete van boa? Gelijk aftikken graag
Binnenland

Boete van boa? Gelijk aftikken graag.

Jawel, lieve reaguurders. De functie van de handhaver alias boa neemt steeds serieuzere vormen aan. Als het aan de VVD ligt, worden alle werknemers uitgerust met een mobiel pinapparaat. Wel zo fijn wanneer u een prent ontvangt, mag u direct betalen.

Raadslid Pascal Lansink mompelt iets over lik-op-stuk-beleid. Volgens de vertegenwoordiger van de volkspartij wordt met direct aftikken voorkomen dat een boete uiteindelijk niet betaald wordt. Dat is echter maar de vraag, want wat te doen als een verdachte geen pinpas bij zich heeft? Of geen cash geld? Simpel, dan wordt oom agent erbij gehaald.

Lansink zou desalniettemin graag zien dat boa's meer burgers opzadelen met een prent, variërend van hondenpoep- en vuilnisboetes, tot sissende vrouwonvriendelijke bontkraagjes. Want Rotterdam = op alle fronten een pleurisbende.

Meer controles en dwangsommen leiden uiteindelijk tot gedragsverandering, zo stelt de VVD'er. Ook niet onbelangrijk is dat met gelijk betalen het in beroep gaan tegen een prent wordt verminderd. Dat kan nog wel, maar dan heeft de staat uw centjes in ieder geval alvast binnen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →