Upd: Bloedbad op school Krim, 18 doden
Buitenland

Upd: Bloedbad op school Krim, 18 doden.

Triest nieuws vanuit het nog steeds in handen van Rusland zijnde Krim: vandaag is daar op een hogeschool in Kertsj een bom ontploft waarbij zeker 13 doden zijn gevallen. Volgens de Russische Nationale Garde was van verwardheid bij de dader geen sprake en zou het gaan om een terreurdaad, maar dit werd later ingetrokken.

De dader die de gewetenloze actie op zijn naam heeft staan is een 22-jarige student van die school, na zijn daad zou hij zelfmoord hebben gepleegd. Hij is waarschijnlijk via de achteringang naar binnengelopen waarna hij een bom die gevuld was met metalen voorwerpen liet ontploffen in de kantine.

Na de explosie baande hij zich al schietend en met meer explosieven gooiend een weg door de school, bevestigen ooggetuigen. Naast de dertien doden zouden er ook tientallen gewonden zijn gevallen. Waarom hij het nodig vonden om op een school zoveel slachtoffers te maken is ook nog niet duidelijk. 

Update 14.50 uur:

De terreuractie heeft inmiddels 18 levens geeist, dat meldde de Russische premier tijdens een persconferentie.

Update 16.11 uur

Het Russische Onderzoekscomité beschouwt het bloedbad op een school in de Krim vooralsnog als moord, niet als terrorisme. De autoriteiten denken dat een man om zich heen schoot en later zelfmoord pleegde, citeert nieuwszender RT uit een verklaring van de onderzoeksinstantie. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →