Bomaanslag Boedapest gericht op politie
Buitenland

Bomaanslag Boedapest gericht op politie.

De Hongaarse hoofdstad Boedapest is gisteravond opgeschrikt door een stevige explosie. Twee surveillerende agenten raakten zwaar gewond. Aanvankelijk weigerden politie, hulpdiensten en overheid elk commentaar, maar vandaag vertelde politiecommandant Karoly Papp dat het een doelgerichte actie was. Het is nog onduidelijk er achter aanslag zit.

"Op grond van de aanwijzingen die we nu hebben, moet de conclusie luiden dat deze politiefunctionarissen slachtoffer waren van een aanslag. De hele Hongaarse politie was het doelwit, ze wilden mijn mensen executeren", aldus Papp.

De explosie vond even na half elf plaats op het Oktogonplein, een geliefde uitgaanscentrum in de binnenstad, niet ver van de Donau. Volgens mediaberichten ontplofte een bom op straat voor een woning.

In Hongarije is na de aanslagen in Parijs en Brussel dikwijls gespeculeerd over aanslagen in eigen land. Premier Viktor Orban is een uitgesproken tegenstander van het toelaten van een grote stroom vluchtelingen, zeker wanneer de Europese Unie bepaalt hoeveel immigranten elk land moet opnemen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →