'Bomgordel Abdeslam weigerde dienst'
Buitenland

'Bomgordel Abdeslam weigerde dienst'.

Bij de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 was het ook de bedoeling dat Salah Abdeslam, de enige nog levende terrorist, zichzelf van het leven zou beroven. Uit onderzoek blijkt dat de Franse hoofdstad meer leed bespaard is gebleven doordat zijn bomgordel defect was.

De bomgordel bestond uit twee compartimenten, gevuld met explosieven. Een batterij en een drukknop ontbraken, maar volgens de politie zou de gordel ook met batterij en knop niet functioneel zijn geweest, onthult de radiozender France Inter.

Abdeslam dumpte zijn bomgordel dan ook in de prullenbak. De uitkomst van het onderzoek is belangrijk, omdat de politie zich lange tijd heeft afgevraagd of Abdeslam - die nog steeds zwijgt in alle talen - zich soms op het laatste moment heeft bedacht. Dit blijkt dus niet het geval te zijn, het liefst had meneer zichzelf ook opgeblazen.

Sinds zijn arrestatie in 2016 zit de gefaalde martelaar eenzaam en geïsoleerd in zijn cel in Frankrijk. Volgens zijn bewakers ging het in september niet zo goed met hem en daarom kreeg hij wat meer vrijheden. Ook werd plexiglas, dat er voor zorgt dat hij niet door het celraam naar buiten kan kijken, verwijderd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →