BON sleept universiteiten voor het hekje, want teveel Engels
Binnenland

BON sleept universiteiten voor het hekje, want teveel Engels.

De vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) constateert een gigantisch probleem: de universiteiten van Twente en Maastricht geven steeds meer opleidingen in het Engels met als gevolg dat de Nederlandse taal verwaarloosd wordt. Bovendien doet de Inspectie van Onderwijs er geen f*ck aan.

De maat is vol en daarom heeft BON een rechtszaak aangespannen tegen zowel de beide universiteiten, als de inspectie. Want zeg nou zelf: als leerlingen die de absolute toplaag van onze samenleving zullen vormen al niet in staat is om fatsoenlijk Nederlands te schrijven en te spreken, hoe kunnen we dan van het gewone gepeupel verwachten dat ze het wel goed doen?

De verengelsing van het onderwijs zou zelfs in strijd zijn met de wet: "Artikel 7.2 van de wet op het hoger onderwijs gebiedt dat alle hoger onderwijs in beginsel in het Nederlands dient te geschieden, tenzij er sprake is van een noodzaak tot een andere instructietaal."

Nu willen wij niet vervelend doen, maar misschien is die noodzaak er juist wel. Probeert u maar eens een echte Tukker of Limburger te verstaan. Anyway, vindt u nou ook dat het Nederlands verloederd? U kunt ook uw stem laten horen door de vereniging te steunen in hun rechtszaak. Wel eerst even uw zuurverdiende centjes overmaken graag.

Alle artikelen geladen. Overzicht →