Bondscoach Behrens boos op Jur Vrieling
Sport

Bondscoach Behrens boos op Jur Vrieling.

Gisteren sloeg ruiter Jur Vrieling zijn paard Zirocco Blue meerdere malen met de zweep na een mislukte rit. Vrieling werd na afloop gediskwalificeerd. Vrielings bondscoach Rob Ehrens is op zijn zachtst gezegd niet blij.

Zirocco weigerde voor de tweede keer om over een hindernis te springen. Vrieling zelf sprak achteraf van miscommunicatie. Het paard moest boeten met drie harde zweepslagen. "Ik ben 27 jaar topsporter geweest en ken het gevoel van teleurstelling als het misgaat. Maar dit mag niet gebeuren en zal niet meer gebeuren", aldus Behrens. Hij vindt de straf die Vrieling kreeg, terecht. Inmiddels heeft Vrieling zelf ook een reactie gegeven na zijn faalactie: "Het was uit frustratie. Ik had dit niet moeten doen."

Zirocco moet weer ontspannen

Volgens 1Limburg mag de 47-jarige ruiter nog wel meedoen aan de landenwedstrijd die morgen plaatsvindt. Het paard staat momenteel echter op de eerste plaats: "We gaan eerst de rustdag gebruiken om Zirocco te laten ontspannen. Hij moet zich weer op zijn gemak gaan voelen." Ook wordt het paard voor de wedstrijd medisch onderzocht.

Alle artikelen geladen. Overzicht →