'Bondscoach België bedreigd door Nederlandse'
Sport

'Bondscoach België bedreigd door Nederlandse'.

De Belgische bondscoach Marc Wilmots werd 29 juni, twee dagen voor de kwartfinale tegen Wales, per sms met de dood bedreigd. Het bericht was afkomstig van een Nederlands telefoonnummer.

Wilmots besloot naar de politie te stappen, die vorige week maandag een inval deed in een woning in het Brabantse Veghel. De eigenaar van de telefoon en zijn vriendin spreken elkaar tegen, valt uit het proces-verbaal op te maken. Zo zegt de 31-jarige Stephan v.d. V. dat hij Wilmots niet kent en dat zijn telefoon is gehackt. Jet v.d. G., ook 31 jaar, beweert echter dat hij de coach wél kent en achter de bedreiging zit.

De vrouw poogde dat aan Het Nieuwsblad te bewijzen met sms-berichten die volgens haar door v.d. V. zijn verstuurd, maar volgens de krant zijn deze op andere data verzonden. De entourage van Wilmots meent dat V. d. G. "allicht een fantaste op zoek naar aandacht" is, schrijft het dagblad. In het proces-verbaal staat dat de vrouw vermoedelijk zelf achter de berichten zit, waarvan de precieze inhoud niet bekend wordt gemaakt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →

  Registeren.

  Stop! Je bent nog niet helemaal klaar om te reaguren.

  • Klik op de activatielink in de e-mail.
  • Er verschijnt een melding dat de activatie gelukt is.
  • Je account is nu geactiveerd en je kunt reaguren.
  Sluiten