Bondscoach Engeland dient ontslag in na gelekte beelden
Sport

Bondscoach Engeland dient ontslag in na gelekte beelden.

Sam Allardyce gaat de geschiedenisboeken in als de kortstzittende trainer van het Engelse voetbalelftal aller tijden. De oefenmeester heeft vanavond officieel zijn ontslag ingediend bij de Engelse Voetbalbond FA. Journalisten van The Telegraph lokten de coach in de val door zich voor te doen als Aziatische ondernemen, die vervolgens wilden weten of het mogelijk was om het verbod op de 'third party ownership' te omzeilen.

Bij 'third party ownership' gaat het om financieringsconstructies waarbij wordt afgesproken dat aan een derde partij een bepaald percentage van een vergoeding wordt toegekend dat verband houdt met een toekomstige transfer.

Toen de journalisten Allardyce vroegen hoe exact het verbod te omzeilen, werd hen tot in de puntjes door Allardyce uitgelegd wat daarvoor de beste manier is. De voormalig bondscoach bood zelfs aan om, tegen een vergoeding van 500.000 euro, als ambassadeur van een makelaarskantoor naar Singapore en Hongkong te reizen.

Opvolger

De opvolger van Allardyce is al direct bekendgemaakt, zo weet The Telegraph. De huidige bondscoach van Engeland onder 21, Gareth Southgate, krijgt vier wedstrijden om te bewijzen dat hij de meest geschikte man is om de leiding over het Engelse elftal op zich te nemen.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →