Bondscoach Louis van Gaal heeft prostaatkanker

Bondscoach Louis van Gaal heeft prostaatkanker 

04 april 2022 - 09:50

Triest nieuws dit... Louis van Gaal voert al sinds 2020 een strijd met een agressieve vorm van prostaatkanker, meldde hij gisteravond in het programma van Humberto Tan. 

De 70-jarige Van Gaal heeft de spelers niet op de hoogte gebracht van zijn ziekte. Dat deed hij niet omdat hij de prestaties naar eigen zeggen niet wilde beïnvloeden. "Die weten het niet. Zij zien een blos op mijn wangen en denken: wat een gezonde kerel is dat. Dat is natuurlijk niet zo", zei Van Gaal in het programma, waar hij te gast was om zijn film LOUIS te promoten.

Ondertussen is al liefst 25 keer bestraald. Om te zorgen dat niemand iets in de gaten zou krijgen, ging hij dan via een achteringang het ziekenhuis binnen. Dit gebeurde ook een paar keer tijdens interland-periodes, om een dag later weer vrolijk op de bank te zitten te piekeren over 4-3-3 of 5-3-2.

"Kijk, aan prostaatkanker ga je niet dood. Het zijn meestal de achterliggende ziektes waaraan je overlijdt", zegt Louis ook nog. Wij hopen natuurlijk dat hij niet bij voorbaat al kansloos uitgeschakeld is. De bondscoach zal in elk geval meegaan naar het WK in Qatar.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml