Bonje om Noordelijk lijsttrekkersdebat
Binnenland

Bonje om Noordelijk lijsttrekkersdebat.

De verkiezingen komen steeds dichterbij en daarom is het moddergooien begonnen. Op 8 februari wordt een lijsttrekkersdebat uitgezonden door de drie Noordelijke regionale omroepen, maar bemoeit de De Drentse Commissaris van de Koning (CdK) zich er zo mee dat ze er geen zin meer in hebben. 

Volgens de omroepen krijgen ze geen journalistieke vrijheid van PvdA-er Jacques Tichelaar (CdK) en de organisator van het debat, Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het probleem zit vooral in de te uitnodigen partijen. De PVV reageert niet op de uitnodiging en de omroepen willen er per se een populistische partij bij en kiezen daarom voor 50Plus, maar de CdK wil daar niet in mee.

Ook is 50Plus niet blij dat ze er niet bij mogen zijn en noemen het de arrogantie van de macht. Jan Nagel wijst naar de NOS en RTL waar ze wel welkom zijn. De SNN heeft de keuze gemaakt omdat ze bang zijn dat er te negatief naar het Noorden gekeken wordt en zij willen juist de voordelen van het Noorden naar voren brengen.

Het eerste debat op RTL brengt ook wat commotie met zich mee:

Meer lezen over TK-verkiezingen 2017?
Alle artikelen geladen. Overzicht →