Bontkraagjes mogen weer; gezellig naar kermis Osdorp!

Bontkraagjes mogen weer; gezellig naar kermis Osdorp! 

01 juni 2023 - 15:50

Wat een gezelligheid! Morgen gaat de kermis in de wijk Osdorp van culturele hoofdstad Amsterdam opnieuw van start. En dat betekent weer ouderwetse vuurwerkknallen, geweld, vernielingen en onrust van "groepen jongeren", oftewel een waar volksfeest!

Weet u het nog? Vorig jaar ging het helemaal mis. "Groepen jongeren" - we weten allemaal wie dat zijn maar dat mogen we niet zeggen - maakten van de gelegenheid gebruik om lekker ouderwets te rellen, de wijk te slopen en te gooien met zwaar illegaal vuurwerk; naar de politie, naar hulpverleners, naar ouders met kinderen, en de kermis moest vanwege alle ellende eerder sluiten en de politie moest charges uitvoeren om de orde te herstellen.

 

Dankzij deze "groepen jongeren" dreigde het levenswerk van Frans Stuy, organisator van de kermis, in het water te vallen. "Al 35 jaar sta ik daar en ik heb alle generaties meegemaakt. Er zijn in die jaren echt wel wat dingen gebeurd, maar nooit zoals nu", zoals hij het verwoordt. Maar, zoals hij ook zegt: "Laten we niet zwichten voor terreur" en de gemeente gaf, met de nodige 'mitsen' en 'maren', een vergunning af.

En dus mogen we morgen weer. Lekker naar de kermis in Osdorp, waar 'strenge veiligheidsmaatregelen' zullen gelden. Ja dat zal wel. Maar waar ditzelfde tuig, dezelfde "groepen jongeren" de boel op stelten kunnen zetten, want denk maar niet dat die 'strenge veiligheidsmaatregelen' ook enig effect zullen hebben. Iedereen die wel eens een evenement heeft bezocht weet immers hoe makkelijk het is om voorwerpen (drugs, vuurwerk, messen) mee naar binnen te smokkelen en bovendien is dit allemaal leuk en aardig, maar de onrust in de wijk ga je zo niet tegen.

Ditzelfde tuig, dezelfde "groepen jongeren", gaan nog steeds van de gelegenheid gebruik maken om vanuit een soort misplaatst minderwaardigheidsgevoel de stad te slopen. Je zou maar winkelier zijn, of erger nog een omwonende met kleine kinderen. Welkom in het Amsterdam van 2023, en veel plezier allemaal op de kermis! 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml